6/08/2009

Pieni kehruukone



Poikaset ovat 10 päivää vanhoja. Painot ovat nousseet tasaisesti lähes kaikilla koko ajan. Pieni tumma poikanen menetti yhtenä päivänä muutaman gramman - tietenkin juuri kun olimme reissussa. Niinpä kovasti pohdimme mitä tehdä auton ratissa keskellä Tukholman liikennettä, valmistuneiden opiskelijoiden tanssiessa vieressämme kuorma-autojen lavoille asetettujen äänentoistolaitteiden tahdittamana. Shamppakaljaa lensi joka suuntaan, olipa kekseliäimmät kiivenneet rakennustelineille vesiletkun kanssa, josta sitten kastelivat kaikki ohiajaneet juhlijat. Tosi märkää menoa!

Niinpä soitimme hulinan keskeltä Leenalle Karjaalle saadaksemme neuvoja ja tukea. Hienoa oli sitten seuraavana aamuna kuulla kodinhoitajalta, että emon kanssa vietetty laatuaika oli saanut pienokaisen kasvamaan yössä 15 g. Vautsi!

Palattuamme kotiin isoin poikasista pääsi (lue joutui) syliini, kun muut jäivät imemään maitoa hyväkuntoisen, mutta niin hoikan emon nisistä. Pieni valkea tyttö piti ensin kovaa meteliä joutuessaan emostaan eroon, rauhoittui ja alkoi kehräämään!

Kuvassa näet 200 grammaisen kehruukoneen toiminnassa : )

1 kommentar:

Heidi Å. sa...

Hei Timo ja pentue !

Onko ollut puhetta Leenan kanssa tulla katsastamaan naamiopentujen värit.
Tai sitten, jos laittaisit naamakuvat balipennuista, niin voisin nähdä, minkävärisiksi ovat kehittymässä.
Voisin myös kertoa, jos joku pentua minun kauttani kyselee. Heidi.